Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

4.1.2019 г.

Венеция въвежда до €10 такса...

Не е ясно дали таксата ще замени градския данък, наложен на туристите в хотела Венеция получи...

повече информация

10.12.2018 г.

Мярка 12: "Капацитет за...

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони....

повече информация

7.12.2018 г.

Две изключителни бургазлийки...

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в престижната кампания "Бург на годината 2018!"...

повече информация

4.12.2018 г.

Информационни срещи на...

Сдружение„МИГ Поморие“ организира информационни срещи на 5 и 6.12.2018г. от 16:00 ч. в Зала 2 в...

повече информация

3.12.2018 г.

Обучение за местни лидери от...

На 4.12.2018г. от 16:00 ч. В Зала 2 в сградата на Община Поморие Сдружение„МИГ Поморие“ ще проведе...

повече информация

Инфо

обратно 6.12.2017 г.

Призът "Бург на годината 2017" бе връчен на Празника на Бургас

Навръх празника на Бургас - Никулден, бяха връчени статуетките в емблематичната кампания „Бург на годината“ в категория „Завърнали се младежи“, организирана от „Радио 1”, радио MIXX и радио ФОЛК.

Всички номинирани  - Ваньо Вълчев, Левон Манукян, Андрей Тодоров, Георги Дюлгеров заслужаваха престижното отличие за постиженията си през изминалата година.

Оспорваната надпревара спечели  арх. Емил Бурулянов - за архитектурните постижения, приноса към градската среда и уникалните проекти наложили Бургас като град на иновации.
Арх. Бурулянов е  носител на Националната Награда за Архитектура "Архитектон 2017" за "Соларните дървета", Носител в колектив на Наградата на Публиката "Сграда на Годината" за "Експозиционен Център Флора", носител на званието АрхиМаг на Бургаското Архитектурно Пространство "АрхиМория" за Соларната пейка, съорганизатор на Архитектурна Работилница АРХ+.

Той благодари за признанието, като каза, че наградата много повече заслужава човек, спасил човешки животи и съдби – Пламен Карашев, и я предоставя на него.  Пламен е помагал  и помага на пострадалите по време на наводненията в Бургаска област и заслугата му за хората е несравнима. Кметът Димитър Николов обеща Общината да намери координати на Пламен, за да бъде връчена статуетката.

В силната конкуренция на талантливи бургаски младежи - най-младата шампионка на България по шах Нургюл Салимова, Теодора Тодорова със световна титла по карате-до, Константин Гаров със сребърен медал от Международната олимпиада по математика - носител на статуетката в категорията „Завърнали се младежи 2017“  стана   Даниела Павлова – вицешампионка от най-голямото световно ученическо състезание по информационни технологии в Америка.

Даниела е ученичка от 12 клас в АЕГ "Гео Милев". Три поредни години заема първо място на националния кръг на MS Office World Championship, а през август 2017 става вицешампион  на световния кръг. Тя беше много развълнувана и каза, че най-много се е радвала, когато е развяла българското знаме в Америка.

 

Кампанията Бург на Годината се осъществява с подкрепата на Очна болница Бургас и Община Бургас. Генерален спонсор е ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ БУРГАС.

Благодарим на всички, които гласуваха и подкрепиха кампанията! Вярваме, че това е още една малка стъпка по пътя на модерното развитие на Бургас.