Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

11.10.2018 г.

България и Саудитска Арабия...

Пред България и Саудитска Арабия има все още много нереализиран потенциал в двустранните контакти в...

повече информация

8.10.2018 г.

Градовете по света с...

Независимо от факта, че все още е есен, вече може да се подготвяме за пътуване в чужбина Независимо...

повече информация

26.9.2018 г.

Нашенци на масов "шопинг...

Те пазаруват не само традиционните дрехи, перилни препарати и козметика, но и хранителни стоки,...

повече информация

20.9.2018 г.

Само две жалби има от...

При изпратени над 500 писма до хотелиери с питане дали има искания за възстановяване на разходи за...

повече информация

13.9.2018 г.

Прекратяват концесиите на...

Може да има и още прекратени договори до края на септември, обясни министърът на туризма...

повече информация

Инфо

обратно 6.12.2017 г.

Призът "Бург на годината 2017" бе връчен на Празника на Бургас

Навръх празника на Бургас - Никулден, бяха връчени статуетките в емблематичната кампания „Бург на годината“ в категория „Завърнали се младежи“, организирана от „Радио 1”, радио MIXX и радио ФОЛК.

Всички номинирани  - Ваньо Вълчев, Левон Манукян, Андрей Тодоров, Георги Дюлгеров заслужаваха престижното отличие за постиженията си през изминалата година.

Оспорваната надпревара спечели  арх. Емил Бурулянов - за архитектурните постижения, приноса към градската среда и уникалните проекти наложили Бургас като град на иновации.
Арх. Бурулянов е  носител на Националната Награда за Архитектура "Архитектон 2017" за "Соларните дървета", Носител в колектив на Наградата на Публиката "Сграда на Годината" за "Експозиционен Център Флора", носител на званието АрхиМаг на Бургаското Архитектурно Пространство "АрхиМория" за Соларната пейка, съорганизатор на Архитектурна Работилница АРХ+.

Той благодари за признанието, като каза, че наградата много повече заслужава човек, спасил човешки животи и съдби – Пламен Карашев, и я предоставя на него.  Пламен е помагал  и помага на пострадалите по време на наводненията в Бургаска област и заслугата му за хората е несравнима. Кметът Димитър Николов обеща Общината да намери координати на Пламен, за да бъде връчена статуетката.

В силната конкуренция на талантливи бургаски младежи - най-младата шампионка на България по шах Нургюл Салимова, Теодора Тодорова със световна титла по карате-до, Константин Гаров със сребърен медал от Международната олимпиада по математика - носител на статуетката в категорията „Завърнали се младежи 2017“  стана   Даниела Павлова – вицешампионка от най-голямото световно ученическо състезание по информационни технологии в Америка.

Даниела е ученичка от 12 клас в АЕГ "Гео Милев". Три поредни години заема първо място на националния кръг на MS Office World Championship, а през август 2017 става вицешампион  на световния кръг. Тя беше много развълнувана и каза, че най-много се е радвала, когато е развяла българското знаме в Америка.

 

Кампанията Бург на Годината се осъществява с подкрепата на Очна болница Бургас и Община Бургас. Генерален спонсор е ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ БУРГАС.

Благодарим на всички, които гласуваха и подкрепиха кампанията! Вярваме, че това е още една малка стъпка по пътя на модерното развитие на Бургас.