Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

4.1.2019 г.

Венеция въвежда до €10 такса...

Не е ясно дали таксата ще замени градския данък, наложен на туристите в хотела Венеция получи...

повече информация

10.12.2018 г.

Мярка 12: "Капацитет за...

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони....

повече информация

7.12.2018 г.

Две изключителни бургазлийки...

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в престижната кампания "Бург на годината 2018!"...

повече информация

4.12.2018 г.

Информационни срещи на...

Сдружение„МИГ Поморие“ организира информационни срещи на 5 и 6.12.2018г. от 16:00 ч. в Зала 2 в...

повече информация

3.12.2018 г.

Обучение за местни лидери от...

На 4.12.2018г. от 16:00 ч. В Зала 2 в сградата на Община Поморие Сдружение„МИГ Поморие“ ще проведе...

повече информация

Инфо

обратно 15.12.2017 г.

Тракийското светилище Бегликташ е туристическа атракция за 2017г

Пловдив печели в категорията община за културно-исторически, а за морски туризъм първото място е за Поморие

Тракийското светилище Бегликташ е туристическа атракция за 2017 г. Това стана ясно след края на онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирано от ресорното министерство. Почетното второ място зае Античен театър Филипопол, а след него се нареди Биосферен парк Сребърна.

Община за културно-исторически туризъм за 2017 г. е Пловдив. Общините Велики Преслав и Казанлък се наредиха съответно на второ и трето място.

Община Минерални бани спечели първо място в категорията „Община за балнео- и СПА туризъм“. Челната тройка в категорията се допълва от Велинград и Стрелча.

Перлата на българското Черноморие Поморие заема първото място в категория „Община за морски туризъм за 2017 г“. Втора и трета позиция заеха съответно общините Приморско и Царево.

„Община за планински туризъм за 2017 г.“ е Банско. Чепеларе и Сапарева баня заемат второ и трето място в категорията.

Музей-крепост „Баба Вида” е победител в категорията „Изборът на българите“.  

Веломаршрут Дунав Ултра спечели надпреварата в категория „Иновация“. Почетното второ място зае „Виртуално пътешествие през Тунела на времето, интерактивен музей Безистен“ на ОП „Туризъм“, община Ямбол. На трето място се нареди апликация appLighthouse.

В категория „Специализиран туризъм“ победител е 5-звезден шахматен мач под небето, който се игра тазигодина в к.к. Албена. Втора позиция в категорията зае СЕНТИДО Марея хотел, к.к. Златни пясъци, а челната тройка се допълва от Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

Наградата в категорията „Туристическо събитие“ е фестивалът Франкофоли-Благоевград.

Победителят в категория „Туристическа дестинация“ е община Сандански. Община Велико Търново и община Пловдив се наредиха съответно на второ и трето място.

Стрелча получи приза от името на „Празник на розата“, която победи в категория „Духът на България“. Челната тройка се допълва от фестивала „Гозбите на Добруджа“, община Силистра, и фолклорен фестивал „С хоро на гроздобер“, община Минерални бани.

Журналистическата награда в телевизия получи Живко Константинов, NOVA TV. Наталия Йорданова от brat-bg.com. победи в категорията за журналистически награди в онлайн медия. Журналистическата награда в печатна медия получи Наталия Малчева, в. „Стандарт“.  Мариела Русева от Радио „Фокус“ получи статуетка в категория журналистическа награда в радио.

Журналистическа награда в интернет блог получи Юлия Вукова, time2travel.com.

Годишните награди са успешна и много важна инициатива, която откроява най-добрия и качествен туристически продукт, каза министър Николина Ангелкова. И допълни, че те не просто посочват най-добрите туристически дестинация или събитие, но и подкрепят труда на всеки регион, община и представител на бизнеса, за да представим България като целогодишна дестинация.

www.economic.bg